despre coafor cosmetica manichiura-pedichiura tratamente corporale solarium contact


puterea atingerii
Reflexologia se bazeaza pe principiul conform caruia, pe maini si pe labele picioarelor, exista zone sau puncte reflexe care corespund fiecarui organ, glanda sau structura a organismului. Actionand asupra acestor reflexe, reflexoterapeutul reduce tensiunile din intreg organismul.

Originile precise ale reflexoterapiei se pierd undeva in neguri, dar este posibil ca aceasta sa aiba aceeasi vechime ca si acupunctura - cam in jurul anului 4000 i.Hr. Si este cert ca in jurul anului 2330 i.Hr. ere folosita in Egipt, asa cum reiese din detaliile de pictura murala descoperite aici.

cum functioneza reflexologia?
Conform Institutului International de Reflexoterapie, energia curge constant prin canalele sau zonele corpului care se termina pentru a forma puncte reflexe pe labele picioarelor sau maini. Cand fluxul energetic este nestingherit, suntem sanatosi, dar cand este blocat de o tensiune sau o congestie, apare boala. Prin tratarea reflexelor, blocajele sunt eliminate si armonia se restabileste in toate sistemele.

Un tratament tipic de reflexoterapie dureaza aproximativ 30-40 minute. Luind pe rand labele picioarelor, se actioneaza asupra reflexelor de pe talpa, de pe partile laterale si de pe partea superioara a labei, folosind tehnici adecvate ce implica folosirea degetelor. Dupa ce se actioneaza asupra unui reflex dureros de cateva ori, este lasat pentru a trata un altul, dupa care se revine la cel dintai concentrand atentia asupra lui pana cand durerea nu mai este acuta. Totusi, s-ar putea sa fie nevoie de mai multe sedinte pana cand sensibilitatea dureroasa dispare.

Principalul beneficiu al reflexoterapiei este relaxarea. Dar, prin reducerea tensiunii se imbunatateste totodata si aprovizionarea cu sange, rezultand o functionare fara probleme a nervilor si restabilirea armoniei sau homeostaza tuturor functiunilor organismului. Intrucat majoritatea bolior de astazi apar ca urmare a efectelor stresului si a suprasolicitarii organismului, un tratament reflexoterapeutic din partea tehnicienelor calificate de la Dali poate aduce enorme beneficii unei game largi de boli.

©2004 DALI